Wine dining: Legyél te is borturista!

Wine dining: Legyél te is borturista!

Változatos okokból indulunk útnak, a felfedezés öröme pedig a legkülönbözőbb célpontokra fókuszál. A kulturális turizmus mellett létezik az üdülő-, a gyógy-, a sport-, a kaland-, sőt a hivatás-, egészségügyi és bevásárló turizmus is, és igen: napjainkban virágkorát éli a borturizmus is. De mit is jelent ez pontosan, és miről szól? Erről mesélt nekünk Jánosi Csilla borturisztikai szakértő a Hilltop Online Borklubban.

Wine dining: A karácsonyi íze

Wine dining: A karácsonyi íze

Mi legyen a karácsonyi menü? Hogy tehetnénk még teljesebbé az ízeket? Ünnepi Online Borklubunkban többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat Németi Sándor borszakértővel. Az interaktív beszélgetésben a szakember nemcsak bor-étel párosításokat hozott, de rengeteg érdekességgel és remek tippekkel is szolgált a jelenlévőknek. Ha lemaradtál a programról, akkor sem kell aggódnod, most veled is megosztjuk a legfontosabb praktikákat.

Neszmély mindig élmény! - Téli kalandok haladóknak

Neszmély mindig élmény! - Téli kalandok haladóknak

Számunkra nincs is szebb hely, mint Neszmély. Imádjuk az eszményi lankáit, a véget nem érő panorámát, és nem utolsósorban a történelmi tájegység fantasztikus adományait, köztük a szőlő legcsodálatosabb formáját, a jó bort. Hogy te is „ráérezz” a környék ízére, mesélünk róla egy kicsit.

Wine dining: Az amatőr borbúvár kelléktára

Wine dining: Az amatőr borbúvár kelléktára

Közeledik a karácsony, amire egy igazi borrajongó nem is kérhet mást, mint valamilyen kiegészítőt, amivel a kóstolást még teljesebb élménnyé teheti. De mi az, amit érdemes beszerezni, akár magadnak, akár valakinek ajándékba szánod? Mi a „kötelező” és mi az, ami nélkül lehet élni, ha netán egyelőre nem fér bele a büdzsébe? Blogbejegyzésünkből megtudhatod.

Márton-nap: Libalakoma és újborok

Márton-nap: Libalakoma és újborok

November 11-én libát eszünk, megkóstoljuk az újbort, és mulatunk egy nagyot. De mire is koccintunk tulajdonképpen? És miért pont ezen a napon? Tartsatok velünk a hagyományok útján egy kis múltidézésre, amiből természetesen a gasztronómiai szál és persze a bor sem maradhat ki!

Pincemélyen Neszmélyen: De hogyan is lesz a szőlőből bor?

Pincemélyen Neszmélyen: De hogyan is lesz a szőlőből bor?

Amint szüret gyümölcse beérkezik a pincébe, megkezdődik a szőlő feldolgozása és a must erjesztése, és ezzel a borkészítés legfontosabb időszaka. Ilyenkor a borász minden technológiai, mikrobiológiai és kémiai tudását latba vetve dolgozik azon, hogy a tőkék értékes adományaiból méltó nedű válhasson.

​Pincemélyen Neszmélyen: Szüret a hegytetőn

​Pincemélyen Neszmélyen: Szüret a hegytetőn

Augusztus közepén elrajtolt a szüret, amit hagyományosan a korán érő Irsai Olivérrel nyitottunk. Egészen október közepéig- végéig nagy a sürgés-forgás a borászat háza táján, hiszen számunkra ez az év legfontosabb időszaka. Elmondjuk, miért, és megosztjuk veletek azt is, hogyan telik.

Szüreti mesék: A Hilltop 29 szezonja - Interjú Keresztury Évával és Kamocsay Ákossal

Szüreti mesék: A Hilltop 29 szezonja - Interjú Keresztury Évával és Kamocsay Ákossal

A neszmélyi lankákon megérett a szőlő, és a Hilltop birtokon elkezdődött a 29. szüret. Még a nagy hajrá előtt ültünk le egy kicsit nosztalgiázni Keresztury Évával és Kamocsay Ákossal. Beszéltünk a kezdetekről, felelevenítettük az emlékezetes éveket, a legnagyobb sztorikat, és kicsit bepillantottunk a kulisszák mögé is.

Borturista: Látogass el hozzánk, vár az eszményi Neszmély!

Borturista: Látogass el hozzánk, vár az eszményi Neszmély!

Bár a legtöbben palackba zárva találkoznak csodálatos borvidékünk esszenciájával, érdemes személyesen is ellátogatni hozzánk, átélni és megérezni eme különleges adottságú (és nem csak szőlőtermesztés szempontjából!) környék hangulatát.