Recept - Gombakrémleves borral

/ 2025. 01. 21.

Minél több fajta gomba kerül bele, annál finomabb.

Ez a mennyei gombakrémleves nem igényel sok időt, gyorsan elkészül, laktató, és nagyon egészséges, hiszen a gomba értékes ásványi anyagokat, például foszfort, vasat, kalciumot tartalmaz, de gazdag D-, B-, E- és K-vitaminokban is. Nem mellesleg még a kezdők is bátran nekiállhatnak az elkészítéséhez.

Borajánlat: Kamocsay Ákos Prémium Pinot Gris 2013

Az élő példa, hogy értő kezekben egy reduktív eljárással készített bor ennyi év elteltével még mindig tele van élettel és vitalitással. És ezt az idei évben megrendezésre kerülő Neszmélyi Borvidéki Borverseny is visszaigazolta, ahol a legjobb fehérbor díját ez a tétel nyerte el. Nem mellesleg a borverseny legeredményesebb szereplője is a Hilltop volt. A Göteoldal-dűlő palackba zárt termése egy igazi nehézbombázó, de súlya ellenére mégis jól iható. Telt, gazdag illat- és ízjegyekkel rendelkező karakteres szürkebarát, szép egyensúllyal és arányokkal. Gömbölyű, zamatos, élettel teli bor, szultána mazsolával, nektarinnal, körte kompóttal, herbákkal, sárgadinnyével, mezei virágokkal, kandírozott citrusokkal, vajassággal és finom fűszerekkel társítva. Jól áll neki a maradékcukor, savai lágyak, hosszantartó lecsengésében finom tüzesség.

A gombakrémleves receptjét keresd a WineArtCultureoldalán: https://wineartculture.hu/gombakremleves-borral