Recept - Garnélarákleves kolbásszal és koktélparadicsommal

/ 2025. 04. 14.

Ha valami különleges levesre vágytok, akkor ez a gazdag, fűszeres, kicsit ázsiai jellegű garnélarákleves tökéletes választás.

A füstös kolbász, az édes koktélparadicsom és a selymes kókusztej tökéletes harmóniában egyesül a garnélarákkal. Próbáljátok ki!

Borajánlat: Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2024

A nagy valószínűséggel inkább görög vagy olasz eredetű, a muscat családhoz tartozó sárgamuskotályból a jó sav-és cukorgyűjtő jellege miatt sokszor édes borokat készítenek a borászok. Ettől függetlenül, mint a Kamocsay Prémium családhoz tartozó most bemutatott sárgamuskotály mutatja, kiváló borokat ad száraz formában is. A fajtát egyébként első alkalommal éppen Olaszországban említették a 14. században, de az is lehetséges, hogy éppen Görögországból került olasz területre.

Akárcsak a többi Kamocsay prémium bor, ez a 2024-es évjáratú sárgamuskotály is egy kiváló ár-értékű bor, mely ázsiai jellegű ételek kisérőjeként is remek. Friss szőlő, parfümös jegyek jellemzik a fiatal, üde és zamatos bort, kiegészülve virágokkal, ibolyával, egzotikus gyümölcsökkel, barackkal és egy kevés licsivel. Jellegzetes sárgamuskotály karakter. Ételek mellé, de könnyedsége miatt laza baráti beszélgetésekhez is ajánlom.

A teljes receptet olvasd el a WineArtCulturoldalán: https://wineartculture.hu/garnelarakleves-kolbassz...