A jövő a fiataloké! – egyetemista borklubosok látogattak el a Hilltop borbirtokra

/ 2022. 10. 19.

Október első napsütéses hétvégéjén lelkes egyetemisták látogattak el Neszmélybe, hogy belekóstoljanak nemcsak a Hilltop borászat finom boraiba, hanem az azt megelőző munkafolyamatokba is.

A napot egy laktató közös reggelizés után egyből a szőlősben kezdték, ahol élményszüreten vettek részt. A jó hangulatban telt munka hamar meghozta az eredményét, hiszen gyorsan megteltek az üres ládák, így indulhattak következő állomásukra. A leszedett szőlőből mustot készítettek, a munka gyümölcsét pedig üvegben haza is vihették azok, akiknek mindez sikerült. A társaság egy része, kerülve a munka keményebbik részét, egy őszi fotózáson vett részt, amely során betekintést nyerhettek abba is, hogy hogyan működik egy borászat marketingje és milyen hasznos elemeket érdemes használni a közösségi médiában ahhoz, hogy minél több látogatót és vásárlót tudjanak elérni a jövő borászai, borbitok tulajdonosai.

Mindezek után elérkezett az ebédidő, jutalomként a Hilltop borászat specialitásait kóstolhatták meg a borklub tagjai. A jó ebédhez szólt a nóta, Herczog Ricsi harmónikaművész húzta a láb alá valót, így még jobban élvezhették a vendégek a finom falatokat.

Herczeg Ágnes és Jánosi Csilla előadása koronázta meg a napot, ugyanis a délután folyamán egy borkostóló keretein belül megismerkedhettek a borklubosok a térség legnépszerűbb boraival. Az egyetemisták elsajátíthatták a borkóstolás technikáit, és szaglásminták alapján tesztelhették, hogy mennyire lennének megfelelők sommeliereknek.
Útravalónak hasznos tudást vihettek magukkal a borklubosok, olyan tudást, amellyel már magabiztosan tudnak a borok világában tájékozódni, és amit tovább is tudnak adni társaiknak egy-egy egyetemi borkóstoló során.

Hiszen mi a célja a Hilltop egyetemistáknak szóló borklub kezdeményezésnek?

Pontosan ez, hogy életreszóló élmények mellett megfelelő ismeretet adjanak, hangsúlyozva a minőségi borok unikális helyzetét a borpiacon.

A jövő a fiataloké! – egyetemista borklubosok látogattak el a Hilltop borbirtokra